Startsida     Arrangemang     Tävling     Träning     Motion     Randonneur     Klubben     Övrigt     Intranät   
   Vänern Runt    Hjälmaren Runt    Personuppgiftspolicy   

Personuppgiftspolicy

Örebrocyklisternas personuppgiftspolicy för Hjälmaren Runt och Vänern Runt

Örebrocyklisterna värnar om den personliga integriteten. Alla deltagare i våra motionslopp ska känna sig trygga när de lämnar sina personuppgifter till oss. Örebrocyklisterna följer dataskyddsförordningens lagar och regler för att skydda den personliga integriteten.

GDPR (General Data Protection Regulation) är en ny EU-förordning som gäller i hela EU från 25 maj 2018. GDPR ersätter den svenska personuppgiftslagen (PUL). Mycket är sig likt men kraven på hur företag och föreningar får behandla dina personuppgifter skärps.

Med anledning av GDPR har vi Örebrocyklisterna förtydligat villkoren för dig som deltagare. När du väljer att anmäla dig till något av våra motionslopp godkänner du samtidigt vår Personuppgiftspolicy. Om du inte godkänner villkoren kan du tyvärr inte delta i våra lopp.

Detta är en utförlig beskrivning av hur Örebrocyklisterna behandlar dina personuppgifter

Vad är en personuppgift?

En personuppgift kan vara ditt namn, personnummer, kön, adress, e-postadress, telefonnummer, nationstillhörighet eller en bild. Tillsammans eller enskilt bildar dessa en personuppgift.

Varifrån samlar vi in personuppgifter?

Från dig som deltagare. Vi sparar de personuppgifter som du lämnar till oss när du anmäler dig till något av våra arrangemang.

Vilka personuppgifter och register behandlar vi och varför?

Vi samlar in följande personuppgifter från dig; namn, personnummer, adress, e-postadress, telefonnummer och betalningsinformation. När dessa är insamlade tilldelas du ett startnummer.

Personuppgifterna samlas in för att:

  • Du ska kunna delta i något av våra lopp.
  • Vi ska kunna säkerställa att du har anmält dig och betalat din anmälningsavgift.
  • Vi ska kunna kontakta dig eller någon anhörig före, under och efter loppet.
  • Vi ska kunna erbjuda personlig service med bl.a. deltagarlista, infobrev och fotografering.

 

 

Hur länge sparas mina personuppgifter och vad har jag för rättigheter?

Dina personuppgifter sparas av oss under den tid som du är deltagare hos oss och för den tid därefter som är nödvändig för att uppfylla våra tjänster till dig.

Du har rätt att när som helst begära ett registerutdrag av dina personuppgifter som behandlas av oss. Detta genom att maila begäran till hjalmaren@orebrocyklisterna.se eller vanern@orebrocyklisterna.se. Vi återkommer med svar till dig per mail inom 30 dagar från begäran.

Du har rätt att närsomhelst få dina uppgifter rättade.

För dataportabilitet och begränsning av personuppgifter enligt artikel 13.2 i den nya dataskyddsförordningen (GDPR) läs mer på Datainspektionens hemsida, se länk nedan.

Du har rätt att när som helst få dina personuppgifter raderade. Notera att för att kunna delta i något av våra lopp behöver vi spara dina personuppgifter. Raderar vi dina personuppgifter försvinner också historiken från de av Örebrocyklisterna arrangerade lopp som du tidigare deltagit i.

Var behandlas mina personuppgifter?

Inom EU/EES

Kontaktuppgifter

Vid frågor kontakta oss:

Örebrocyklisterna, Box 85, 70141 Örebro

E-post: cykel@orebrocyklisterna.se (märk mejlet med ”GDPR”)

 

För klagomål på Örebrocyklisternas hantering av personuppgifter i samband med Hjälmaren Runt och Vänern Runt

Kontakta Datainspektionen, se länk nedan.

 

 

Länkar:
Datainspektionen




[ Tillbaka ]  

 
  Örebrocyklisterna
Adolfsbergsvägen 4
Box 85, 701 41 Örebro
Telefon: Swish 1236901128
E-post: cykel@orebrocyklisterna.se
Orgnr: 875001-1556
Plusgiro: 84408-4
Bankgiro: 5235-9205
   
   
Samarbetspartners: