Startsida     Arrangemang     Tävling     Motion     Randonneur     Klubben     Övrigt     Intranät   
Kalendern
Inga aktiviteter denna vecka.Anslagstavlan
Lördag 13/7 kl 13:07:
Börje E: Örebrocyklisterna välkomnar nya medlemmar: Gunilla Almquist ...


Marknadstorget (Köpa, Byta, Sälja...)
Torsdag 13/6 kl 17:35:
Katti vill sälja:
Cykel kläder dam för krSenast inloggade
Peter R21/7 kl 22:46
Magnus H21/7 kl 08:45
Gabriel L20/7 kl 23:02
Niklas H20/7 kl 22:23
Jonas N20/7 kl 14:55EMILIAS BLOGG  2016-06-14

Träningsläger i bergen i Sierra Nevada

Var länge sedan sist! Har varit fullt upp som vanligt, flängt mellan städer och länder!
Har en blogg som inte ville gå igenom och laddas upp senast, kan försöka få upp den, i retrospektiv, om någon tycker det är intressant att höra lite mer om slutet på vår-säsongen!

Har senaste veckorna hunnit med en tripp till Kina, tagit hem en rödprickig bergströja för antagligen enda gången i livet.. Haft en veckas i princip semester från cyklingen för att få återhämta kropp och knopp lite, och sedan bar det iväg till södra Spanien och Sierra Nevada. Detta är ett berg, med hyfsat känd skidort på toppen, som används flitigt av idrottare för höghöjds läger. Jag bodde dessa veckor i en lägenhet på 2200m över havet, och den tunna luften märks av, trapporna blir ännu värre än vanligt!
För dem som har koll på geografi, är det Granada som ligger i botten utav berget, och i de sydligare delarna, så har haft väldigt flyt med vädret, 25-30 grader och sol varje dag i tre veckor, så haft alla förutsättningar förett bra läger! Många dagar blev det dock att åka ner och upp till berget i bil, då stigningen upp från dalen är närmare 2h, inte jätte kul att avsluta alla pass med den klättringen i benen.. Men perfekt att använda sig utav stigningarna som fanns i trakten för alla olika intervaller som skulle avklaras, och en del upptäcksr-undor på distans turerna, och jag måste säga att jag var överraskad av hur fin och slående naturen var där! Ännu en bonus!

Just nu befinner jag mig i England, ute på östkusten, där imorgon Aviva Womens Tour startar upp! Detta är ett enormt stort event för oss damer, dom lyckas verkligen bygga upp en profil kring cykling och även dam-cyklingen här i England som inte finns någon annanstans.
Det är tredje editionen iår, och jag har faktiskt aldrig kört denna tävling. Då jag senaste två åren varit del av ett brittiskt lag gavs det alltid prio till dem för att få köra, och detta är en av tävlingarna jag längtat efter att faktiskt få starta i iår! 5 dagar väntar, på små slingrande vägar genom små byar som tagna ur brittiska tv-serier.
Dom ska tydligen ha gjort bansträckningen mycket tuffare iår, och sista dagarna är det många höjdmeter som ska köras över varje etapp! Så är ett perfekt race att få slita riktigt hårt på, vilket är viktigt för formen framöver.

Har även hunnit med en snabb-visit till Tyskland i helgen, i Stuttgart området. Har kört ett kort två dagars lopp med tre etapper. Första tävlingen tillbaka och jag lyckades spurta mig till en 4 plats första dagen, efter att ha vunnit klungspurten bakom de tre i utbrytning. Så det var en start efter 5 veckor utan tävling som var mer än godkänd! Brukar ta några tävlingar innan man kommer in i tävlings rytmen igen, så denna helg var bra att få väcka ben och lungor till liv!

Här näst efter det väntar SM i Västerås midsommar veckan. Äntligen så pass nära att man kan få sova hemma och faktiskt hinna vara i Örebro när man kommer till hemmaplan!
Ses där kanske?
[ Tillbaka ]


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Peter E., 2016-06-15 kl 12:34
Kul att läsa om dina eskapader Emilia. Hoppas formen håller i sig
och att känslan stärks fram till OS. Du är en av de vassaste
spurtarna så allt kan hända om får chansen att vara med i
slutskedet av loppen. Stort lycka till under resten av säsongen.

 
  Örebrocyklisterna
Adolfsbergsvägen 4
Box 85, 701 41 Örebro
Telefon: Swish 1236901128
E-post: cykel@orebrocyklisterna.se
Orgnr: 875001-1556
Plusgiro: 84408-4
Bankgiro: 5235-9205
   
   
Samarbetspartners: